Tips voor fotografie onder water

24/12/2012 15:13

Mocht je iets nieuws willen proberen dan fotografie op het veilige droge land, dan kan een duik onder water een mooie manier zijn om te experimenteren met je foto’s. Een duik in deze wondere wereld kan namelijk erg mooie en onverwachte foto’s opleveren. Toch zijn er wel aantal dingen bij onderwaterfotografie die anders werken dan op het land. Hieronder een aantal tips…

Goed licht is een van de belangrijkste dingen voor geslaagde foto’s onder water. Een van de beste momenten om onder water te fotograferen is in de middag, wanneer de zon erg fel is en door het water heen schijnt. Mocht de zon niet zo sterk aanwezig zijn, dan is het aan te raden om een flitser te gebruiken.

Iets wat erg goed kan werken bij onderwaterfotografie, is erg dicht bij je onderwerp komen. Boven water kan dit niet altijd goed uitpakken, onder water kan dit echter mooie foto’s opleveren. Zo worden op deze manier verassende details zichtbaar. Als deze beschikbaar zijn voor je camera, probeer dan ook eens te experimenteren met een macro-lens. Een voorbeeld van een fotograaf die bekend is geworden met zijn onderwater close-up foto’s is bijvoorbeeld Seth Casteel. Hij werd wereldwijd bekend met deze serie onderwaterfoto’s van honden.

seth-casteel-underwater-dogs