Maak jouw wenskaart persoonlijk!

24/01/2013 14:59

kaartjesWe versturen allemaal wel eens een verwenskaart: met kerst, verjaardagen, geboortes of overlijdensgevallen. Vaak zijn dit heel onpersoonlijke kaarten, die meestal nergens op slaan en gewoon grappig zijn of er leuk uitzien. Maar met een beetje handigheid kun je helemaal je eigen kaarten ontwerpen en er een persoonlijk tintje aan geven.

Als je een beetje handig bent met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop van Adobe, kun je eenvoudig zelf heel leuke kaarten maken. Verras bijvoorbeeld je moeder met een familiefoto op haar verjaardagskaart, of een van je vriendinnen met een foto van de hele vriendinnengroep. Op deze manier kun je jouw werk als (hobby) fotograaf delen met je vrienden en familie en maak je een wenskaart ook vele malen persoonlijker dan de kaarten die je standaard in de winkels koopt.

Er zijn veel verschillende websites waar je dit soort kaarten kunt laten drukken. Wanneer je niet met een fotobewerkingsprogramma om kunt gaan, kun je op deze websites vaak ook nog de kaart ontwerpen. Hiervoor moet je dan de foto invoeren die je wilt gebruiken. Ook is het mogelijk om meerdere foto’s in een soort collage te gebruiken. Ook kun je er soms voor kiezen om de kaart extra mooi te maken door bijvoorbeeld een laagje hoogglans toe te voegen en zo extra effect te geven.