Geschiedenis van fotografie

11/12/2012 14:37

Door de komst van de camera-smartphone heeft fotografie de laatste jaren een hele nieuwe ontwikkeling doorgemaakt. Dit heeft gezorgd voor serieuze smartphone fotografen, snelle snapshots en Instagram-achtige effecten. Maar waar begon het eigenlijk allemaal? Website Mashable maakte een heldere infographic, die de geschiedenis van fotografie samenvat in een notendop.

Zo begint deze bij de geboorte van fotografie in 1826, hier werd de eerste permanente foto gemaakt door Louis Daguerre (zie bijgevoegde foto). De foto kreeg de titel ‘View from the Window at Le Gras’, en had een belichtingstijd nodig van acht uur. De eerste kleurenfoto verscheen een aantal jaren later in Schotland, deze werd in 1861 gemaakt door James Clerk Maxwell.

Naast een korte trip door de historie, laat de infographic ook enkele interessante feiten zien. Bijvoorbeeld hoeveel foto’s er zijn gemaakt sinds de uitvinding van fotografie, maar ook wat de meest gebruikte filter is met de Instagram-app. Een leuk en informatief overzicht dus. De volledige infographic bekijk je op de website van Mashable.

Eerste foto ooit gemaakt