Fotomuseum Den Haag

10/06/2016 12:30

foto-museum-den-haag

Soms kan ook ik wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! Op dat soort momenten zoek ik in het land naar fototentoonstellingen en trek ik er op uit. Zo’n tentoonstelling laat je het werk van een of meerdere fotograferen zien. Een van mijn favoriete plekken is het Fotomuseum Den Haag. In december 2012 opende dit museum zijn deuren. Omdat het Fotomuseum ongeveer zes tentoonstellingen per jaar heeft, kun je er het hele jaar terecht voor bijzondere tentoonstellingen. Dat maakt het een fijne plek om naar terug te keren.

Elke tentoonstelling laat je van alles zien over de fotogeschiedenis. Het museum toont werk van internationale en Nederlandse fotografen. Ze wisselen fotografen van grote naam af met klassiekers uit de geschiedenis en ook juist onbekendere fotografen. Vaak zijn mensen het gefotografeerde onderwerp. Het museum schuwt ook de discussie over maatschappelijke onderwerpen niet.

Het leuke is ook nog dat je als bezoeker via de Flickr Pool je eigen foto’s aan de website van het museum kan toevoegen! Je maakt die foto in het museum wel zonder statief en flits. Hopelijk ben je na een bezoek net zo geïnspireerd voor het maken van je eigen foto’s als ik!