Een dagje op pad met de camera

01/10/2013 09:43

Ik trek er zelf in de weekenden regelmatig op uit om een dagje foto’s te maken. Soms ga ik gewoon een dagje naar het bos of het winkelcentrum om daar foto’s te maken en soms ga ik naar speciale evenementen zoals muziekfestivals of exposities. Het mooie van de fotografie is dat het een hobby is die je vrijwel overal kunt uitoefenen.

Wanneer je van plan bent om een dagje op pad te gaan met de camera, dan is het uiteraard belangrijk dat je de camera zelf en alle lenzen en andere accessoires die je van plan bent om te gebruiken meeneemt. Daarnaast is het ook een goed idee om te zorgen voor een tweede batterij of accu en een verse geheugenkaart, zodat je altijd voldoende opslag hebt voor foto’s.

event-fotografie

Tot slot raad ik ook aan om wat eten mee te nemen, want de hele dag rondlopen met een camera en eventueel andere apparatuur kan vrij zwaar zijn. Het is belangrijk om dus voldoende te eten en ervoor te zorgen dat je humeur de hele dag opperbest blijft. Dat maakt het meteen ook makkelijker wanneer je mensen wil vragen om even te poseren voor een foto.