Digitale fotografie voor kinderen

13/12/2012 19:31

Jong geleerd is oud gedaan — ook voor kinderen kan fotografie een leuke hobby zijn. Er zijn dan ook vele camera’s op de markt speciaal voor kinderen, sommigen neigen echt naar speelgoed anderen zijn wat serieuzer. Maar welke camera’s kun je eigenlijk het beste kiezen als je je kind enthousiast wilt maken voor fotografie?

Een populair model voor kinderen is de ‘Fisher-Price Kid-Tough Digital Camera‘. Deze camera heeft een speels uiterlijk en kan tegen een stootje, de eenvoudige knoppen zijn makkelijk te bedienen en de gemaakte foto’s kunnen bekeken worden op een LCD scherm. De memorycard heeft ruimte voor zo’n 500 foto’s. Een leuke camera voor de jongere kinderen.

Een wat meer uitgebreide camera is de ‘Power Pro’ van GE, deze 16 megapixel camera beschikt over de laatste technologie. Deze camera is geavanceerder dan de speelgoedcamera, en ook meer geschikt voor wat oudere kinderen. De Power Pro heeft een volwassen uitstraling, welke ideaal geschikt is voor de serieuze jonge fotograaf.

Benieuwd naar meer camera’s geschikt voor kinderen? De fotografiewebsite Photodoto schreef een artikel waarin ze twintig van deze camera’s bespreken.

GE Power pro