Deel je foto`s via internet

13/12/2012 14:49

Bijna iedereen zal zo nu en dan zijn foto’s wel op Facebook zetten. Dit is niet zo gek, op deze manier houd je eenvoudig en snel vrienden, familie en andere contacten op de hoogte van je nieuwe werk. Toch heeft uploaden op Facebook ook nadelen, zo worden foto’s bijvoorbeeld gecomprimeerd. Door comprimeren wordt de kwaliteit van je foto’s veel minder, en dat is zonde. Toch zijn er ook nog een hoop andere alternatieven voor het delen van je foto’s.

Een bekende website is bijvoorbeeld Flickr. Deze website is compleet gericht op het delen van foto’s. Je vind hier zowel amateurs als veel professionals die hun werk uploaden. Bij een gratis account krijg je elke maand 300 MB. Mocht dit te weinig zijn, dan is het mogelijk om tegen een kleine prijs een betaalde account te nemen met onbeperkte opslagruimte. Meer goede mogelijkheden om je foto’s via internet te delen zijn onder andere 500PX en Picasa.

Daarnaast zijn er ook vele handige apps beschikbaar voor de smartphone-fotografen. Hiermee upload je makkelijk je foto’s rechtstreeks vanaf je telefoon. Een voorbeeld is Picplz; met deze populaire Android-app deel je eenvoudig je eigen foto’s, en is het mogelijk om te reageren op de foto’s van anderen. Meer interessante foto-deel-apps zijn op de website Appstorm te vinden.

500px