De beste smartphones met camera

18/12/2012 15:35

Een smartphone met een goede camera kan erg handig zijn. Mocht je een keer je professionele camera niet op bij je hebben, dan kun je mooie momenten alsnog vastleggen met je telefoon. Deze is makkelijk mee te nemen, en heb je bijna altijd bij je. Maar welke smartphones beschikken eigenlijk over de beste camera?

Puur naar de camera gekeken, bracht Nokia een tijdje geleden een erg interessant en revolutionair toestel uit: de Nokia 808. Dit toestel beschikt over een uitstekende camera van maar liefst 41 megapixels. De technologie die hiervoor gebruikt is, is oorspronkelijk afkomstig uit sateliethardware. Dit zorgt dus voor mooie foto’s met veel detail. Gezegd wordt, dat de kwaliteit van de foto’s van het toestel zelfs in de buurt komen van een spiegelreflex camera. 

Mocht dit toch iets teveel van het goede zijn, dan zijn er gelukkig ook nog sterke alternatieven. Populaire toestellen als de Iphone 5 en Samsung Galaxy SIII beschikken namelijk ook over een prima 8 megapixel camera. Benieuwd naar een gedetailleerde vergelijking van drie van deze populaire toestellen? Mashable vergeleek in een uitgebreid artikel de camera’s van de Iphone 5, Iphone 4s en de Samsung Galaxy SIII met elkaar.

nokia-808-pureview-group