De beste foto-virals van 2012

28/12/2012 15:30

Een viral is een filmpje of video die massaal gedeeld wordt via het internet. Vele foto’s genieten van grote bekendheid op het wereldwijde web, hier zitten veel bijzondere en mooie projecten tussen. Magazine Wired verzamelde een aantal van de meest bijzondere viral fotoprojecten van 2012.

Vechtende marshmallows, waterpruiken en honden die onder water zwemmen, allemaal zijn het bekende foto’s die massaal het internet rondgingen in 2012. De vechtende marshmallows zijn het werk van fotograaf Terry Border. Terry staat bekend om zijn foto’s waarbij hij voedsel en alledaagse objecten op een eigen wijze tot leven laat komen. Dit leidt tot creatieve en humoristische foto’s.

De serie ‘Water Wigs’ van Tim Tadder genoot ook van een grote bekendheid op het internet. In deze serie geeft hij kale mannen en vrouwen een kunstmatige pruik van water. Om dit effect te creëren gebruikte hij ondermeer lazers en high-speed flitsers. Een erg mooie serie die zeker niet mag ontbreken in deze lijst.

Fotograaf Seth Casteel besloot zelf het water in te duiken. Zo werd hij het afgelopen jaar erg bekend van zijn fotoserie waarbij hij verschillende honden fotografeerde die een duik namen. Het resultaat is een serie die op een mooie manier de expressie van deze dieren weet vast te leggen. Een verassende en humoristische serie.

Water wiggs