5 x Je Eigen Unieke Fotowand

17/06/2016 11:52

muur-decoratie-inspiratie

Een dagje op pad met de camera levert regelmatig zeer mooie foto’s op. De mooiste geef ik zelf een plekje als eyecatcher in mijn huis. Vooral fotobehang vind ik heel gaaf, dan beslaat de foto de volledige muur. Reken maar dat mensen hier bewonderend naar kijken! Vind je zo’n grote foto iets te overweldigend? Er zijn genoeg andere mogelijkheden om je gemaakte foto’s een sierplek aan de muur te geven. Ik geef je hieronder vijf opties die net zo mooi zijn als een volledige fotowand:

1. Plaats foto’s in de vorm van een hart op de muur. Kies zelf je onderwerp(en), bijvoorbeeld je familie, je huisdier, natuurfoto’s en alles wat je nog meer inspireert. Zo laat je meteen aan je vrienden zien waar je hart sneller van klopt.

2. Hang een serie foto’s in verschillende kleuren lijsten aan de muur. Zo krijg je een kleurrijk geheel.

3. Maak een collage met zwart-wit foto’s in zwarte of zilveren lijstjes.

4. Varieer met de compositie van je fotolijsten om tot het mooiste resultaat te komen. Een serie foto’s in rechte lijn geeft een ander effect dan een serie foto’s schuin aan de muur bij de trap.

5. Gebruik je foto’s gemaakt met je smartphone, dan kun je de foto eerst bewerken voor een verrassend effect. Pas bijvoorbeeld de kleuren of contract aan of zet een filter over de foto. Mijn tip hierbij: probeer gewoon van alles uit om te zien wat voor effect aanpassingen op de sfeer van je foto’s hebben.

Op internet en social media als Instagram en Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen voor je eigen fotowand. Denk eraan dat je iets kiest wat echt bij jou en je huis past. Zo weet je zeker dat jouw foto’s het beste tot hun recht komen.