5 Tips Voor Natuurfoto’s

03/06/2016 12:43

Tips voor natuurfoto's

Fotograferen kan overal, maar een van mijn favoriete plekken is wel de natuur. Hier vind je zoveel dingen om op de foto te zetten, van dieren tot planten en bomen tot een zonsop- of ondergang. Je kunt één onderwerp pakken, maar ook een compleet landschap fotograferen. Ga jij ook graag de natuur in, dan vind je hieronder vijf tips om de mooiste natuurfoto’s te maken. Veel plezier!

1. Geduld is een schone zaak, zeker in de natuur. Wacht gewoon je moment af tot het licht goed is, dat ene dier in je lens verschijnt of de compositie klopt.

2. Blijf niet alleen op één plek staan, maar doe eens een stap opzij om te zien wat er dan met het beeld gebeurt. Fotograferen is spelen met perspectief, compositie, scherpte/onscherpte en standpunt.

3. Speel ook met licht. Fotograaf niet alleen met de zon mee, maar kijk ook eens wat er met het beeld gebeurt als je tegen de zon in fotografeert.

4. Bij het fotograferen van dieren helpt het om een beetje te weten wat hun gedrag en ritme is. Een flinke telelens en bijbehorend statief mogen niet ontbreken. Denk eraan dat het statief je telelens wel moet kunnen dragen, dus stem dat op elkaar af.

5. Aarzel niet om in de regen te fotograferen. Okee, het is weliswaar nat, maar regenachtig weer geeft echt een ander effect dan zon en blauwe lucht.

Tot slot, ga je in onbekend terrein op pad, vergeet niet uit te zoeken waar je mag komen!